Menu

Afkorting CMS

Het is niet nodig om zelf iets te programmeren voor het beheer van uw website. U heeft wat CMS systemen betreft vandaag de dag veel keuze. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Eigen website. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.