Menu

Beheer CMS

Voor het beheren van uw eigen website is het niet nodig om zelf te programmeren. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Zo komt u via de link CMS onderdelen bij een website terecht omtrent CMS systemen. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.