Menu

Beheer startpagina

U kunt hulp van een startpaginascript gebruiken als u een online overzicht van links wilt maken. Op een groot aantal sites kunt u zonder kosten zelf een startpagina samenstellen. Zo nu en dan uw startpagina up-to-date maken is dan wel iets wat erbij komt kijken. Dode links moeten zo nu en dan worden verwijderd. Nieuwe content op de startpagina is daarbij fijn voor de mensen die de startpagina bezoeken.

Ieder thema heeft op veel startpagina websites een eigen dochterpagina. U kunt rubrieken gebruiken om het thema verder op te splitsen in deelthema’s. Een startpagina over software kan een indeling hebben voor het soort software, bijvoorbeeld besturingssystemen, tekstverwerkers en computerspellen.

Het is mogelijk dat uw net aangemaakte startpagina advertenties bevat. Om ze weg te halen dient u een bedrag te betalen. Het laten weghalen van de advertenties is niet noodzakelijk. Maar u kunt dit bedrag altijd betalen wanneer u zich aan de advertenties stoort. Om onderscheidend te zijn kunt u afbeeldingen en teksten op uw startpagina plaatsen. Handige tips vindt u ook in het artikel Maak een eigen startpagina.

Want veel dochterpagina’s bevatten alleen maar links. Nog meer voordeel heeft u wanneer u zelf een startpagina website begint. U kunt dan op elke dochterpagina toevoegen wat u wilt omdat het uw eigen website is. Dit geeft u een stuk zekerheid. Bij andermans website weet u immers niet hoe lang een startpagina blijft bestaan.