Menu

Beheer van de website

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Aanpassingen doet u vanaf een afgeschermd deel van uw site. U doet dit via het controlepaneel van uw site.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Meestal zijn de verschillende onderdelen van uw website in het beheerscherm logisch van elkaar gescheiden.

Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Veel website inhoud voert u via platte tekst in. Het systeem giet de inhoud van de invoervelden in het juiste formaat op uw website en zet ze op de juiste plek.

Er zijn nog meer voordelen die het gebruik van een CMS programma met zich meebrengt. U leest er meer over op Wat is een CMS systeem?. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Aanpassen van bestanden wordt voor u gedaan door dit installatieprogramma.

Iemand met veel verstand van programmeren, kan vooralsnog een vergissing maken. Om die reden kiezen veel programmeurs ook voor CMS systemen omdat deze zich vaak bewezen hebben. Bepaalde vraagstukken gaat u gegarandeerd tegenkomen. Een CMS pakket zal het probleem vaak al het hoofd hebben geboden. Het kost ook tijd om zelf iets te programmeren. Wellicht kunt u die tijd beter stoppen in een goed verhaal op uw website.