Menu

Beheer van de website

Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Zo is de pagina CMS betekenis het lezen waard. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.