Menu

Beheer van een website

CMS pakketten zijn ontwikkeld om het u gemakkelijk te maken om beheerderstaken op uw site uit te voeren. Een CMS systeem zorgt ervoor dat ook mensen met minder verstand van de techniek een website op touw kunnen zetten. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Het installeren van een CMS programma kan al op de meest goedkope webhosting pakketten. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Veel CMS pakketten hebben namelijk een database nodig om alles in op te slaan. Doorgaans moet u deze database zelf aanmaken op uw webhostingpakket. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Het is raadzaam om CMS beheer door te nemen. Er is een installatie van CMS software nodig. Daarna kunt u het gebruiken. Een installatieprogramma wordt vaak meegeleverd om u hierbij te ondersteunen. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

Over de technische kant van het verhaal hoeft u zich geen zorgen te maken. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. In het thema kunt u vaak weer kiezen voor een bepaalde variatie daarop.