Menu

Beheer van een website

Het is raadzaam om voor het beheer van uw website een CMS programma te gebruiken. En niet alleen mensen die niets weten van de techniek hebben baat bij een CMS pakket. Ook wanneer u wel verstand van zaken heeft, is het gebruik van een content management systeem handig. Website content en lay-out worden namelijk strikt gescheiden. Hierdoor maakt u minder snel fouten.

Sommige CMS systemen zijn bedoeld voor een bepaald soort site. Voor een fotogalerij is weer een ander CMS het meest geschikt dan voor een forum. Blijf in de gaten houden of een bepaald CMS systeem wel geschikt is voor het beheer van uw website. Steekt het beheerdersgedeelte logisch in elkaar, dan is het makkelijker om te leren werken met het CMS systeem.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Sommige CMS pakketten kunt u gratis downloaden. Andere CMS systemen zult u moeten kopen. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

Wellicht was u al langer van plan om uw website met een CMS te beheren. Door de pagina Eigen startpagina maken te lezen, komt u hier meer over te weten. Een gedeelte van de installatie bestaat uit het overzetten van de bestanden naar de server. Daarnaast is het aanmaken van een database in de regel nodig. Een andere stap is het invullen van de juiste instellingen in configuratiebestanden. Geregeld komt het voor dat een installatie script deze instellingen voor u invult in de juiste bestanden.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. Op het internet zijn genoeg professionals te vinden die u betaalbaar kunnen helpen bij de installatie van een CMS pakket.