Menu

Beheer van uw website

Voor websitebeheer is het een absolute aanrader om te kiezen voor beheer via een CMS pakket. Dat geldt niet alleen voor mensen die geen verstand hebben van de techniek. Het gebruik van een CMS pakket is ook aan te raden wanneer u wel enige technische kennis heeft. De kans op fouten is met een CMS systeem geringer.

Sommige CMS systemen zijn bedoeld voor een bepaald soort site. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Of een CMS pakket geschikt is, is dus afhankelijk van het soort website dat u heeft. Het is eenvoudiger om met het CMS programma te werken, wanneer het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Het ene CMS pakket zult u gratis kunnen downloaden. Het andere systeem zal aangeschaft moeten worden. Het installeren van een CMS pakket is iets dat u vandaag al kunt doen.

De wens voor een CMS systeem kan er al langer zijn. Meer informatie vindt u op de pagina Beheer CMS. Een gedeelte van de installatie bestaat uit het overzetten van de bestanden naar de server. Het aanmaken van een database is iets dat ook vaak moet gebeuren. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. In veel gevallen wordt dit laatste voor u gedaan door een installatieprogramma.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. Er zijn genoeg experts die u met de installatie kunnen helpen, mocht het toch niet lukken.