Menu

Beheer van website

In vroegere tijden was het nodig om aanpassingen te verrichten aan bestanden op de server bij iedere wijziging op de website. Heden ten dage is dat geen noodzaak meer. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Zo is de pagina CMS programma het lezen waard. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.