Menu

Beheer website

Wilt u uw website eenvoudig kunnen beheren, kies dan voor beheer met behulp van een CMS systeem. En niet alleen mensen die niets weten van de techniek hebben baat bij een CMS pakket. Ook wanneer u wel wat programmeerkennis heeft, neemt een CMS u nog altijd veel zaken uit handen. Hierdoor maakt u minder snel fouten.

CMS systemen zijn er in verschillende soorten en maten. Het systeem phpBB is uitermate geschikt voor een forum. Maar voor een webshop weer niet. Houd goed voor ogen wat het doel van uw website is bij een CMS pakket selectie. Een CMS systeem leren is over het algemeen eenvoudiger wanneer er sprake is van een logische interface.

Maakt u gebruik van een CMS systeem, dan zal het geen probleem zijn een professionele website te maken. Er zijn zowel gratis CMS systemen als CMS systemen waarvoor u moet betalen. Er is niets op tegen om meteen met het gebruik van een CMS pakket te beginnen.

Misschien wilt u al enige tijd een CMS pakket in gebruik nemen. U kunt hier meer over te weten komen door de pagina Over CMS beheer te lezen. Het uploaden van de bestanden naar de server is een stap die onderdeel is van de installatie. Tevens is het aanmaken van een database vaak een noodzakelijke stap. Ook dienen de juiste instellingen te worden ingevuld in bepaalde bestanden. Bij een aantal systemen zet een installatiescript deze instellingen voor u goed.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. Er zijn genoeg experts die u met de installatie kunnen helpen, mocht het toch niet lukken.