Menu

Beheer website

Voor websitebeheer is het een absolute aanrader om te kiezen voor beheer via een CMS pakket. Niet alleen voor mensen zonder technische kennis. Het gebruik van een CMS pakket is ook aan te raden wanneer u wel enige technische kennis heeft. Een CMS pakket dwingt namelijk een scheiding af tussen content en lay-out. Hierdoor maakt u minder snel fouten.

CMS programma’s richten zich doorgaans op een bepaald type website. Voor een fotogalerij is weer een ander CMS het meest geschikt dan voor een forum. Bepaal aan de hand van de aard van uw site of een CMS programma geschikt is. Het is eenvoudiger om met het CMS programma te werken, wanneer het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.

Of u nu een website voor uw bedrijf wilt of voor uw hobby, een CMS systeem zorgt ervoor dat u snel uw website kunt neerzetten. Een deel van de CMS systemen is gratis. Een ander deel zult u moeten aanschaffen. Er is niets op tegen om meteen met het gebruik van een CMS pakket te beginnen.

Misschien wilt u al enige tijd een CMS pakket in gebruik nemen. Meer informatie vindt u op de pagina Aanmelden startpagina. Een gedeelte van de installatie bestaat uit het overzetten van de bestanden naar de server. Het aanmaken van een database is iets dat ook vaak moet gebeuren. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. In veel gevallen wordt dit laatste voor u gedaan door een installatieprogramma.

Niet weten hoe u het moet installeren, is geen reden om geen CMS systeem te gebruiken. Er zijn genoeg experts die u met de installatie kunnen helpen, mocht het toch niet lukken.