Menu

Beheer website

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. In de regel zullen de beheerschermen van het CMS systeem zo zijn opgebouwd dat u binnen een mum van tijd weet in welk onderdeel u moet zijn om een bepaalde aanpassing te doen. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Let wel op dat u een database kunt aanmaken. Het is namelijk zo dat veel CMS systemen de gegevens opslaan in een database. Een database aanmaken is iets dat u doorgaans zelf zult moeten doen. Het installatieprogramma zal dan vervolgens de benodigde database tabellen aanmaken.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Een aanrader is de pagina Betekenis CMS. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Hierbij kunt u worden begeleid door een installatieprogramma. Wanneer het installatieprogramma klaar is kunt u inloggen en aanpassingen aanbrengen in de beheeromgeving. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

Over de technische kant van het verhaal hoeft u zich geen zorgen te maken. Meestal worden er een paar thema’s meegeleverd met het CMS pakket. Zodat u een opmaak kunt kiezen. Veel thema’s bieden vervolgens de mogelijkheid om een variatie te kiezen op de globale opmaak.