Menu

Beheer website

Wilt u uw website eenvoudig kunnen beheren, kies dan voor beheer met behulp van een CMS systeem. Niet alleen voor mensen zonder technische kennis. Het gebruik van een CMS pakket is ook aan te raden wanneer u wel enige technische kennis heeft. Het CMS systeem scheidt content van opmaak. De kans op fouten is met een CMS systeem geringer.

CMS programma’s richten zich doorgaans op een bepaald type website. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Bepaal aan de hand van de aard van uw site of een CMS programma geschikt is. Steekt het beheerdersgedeelte logisch in elkaar, dan is het makkelijker om te leren werken met het CMS systeem.

Met een CMS programma wordt het mogelijk om een vliegende start te maken met uw website. Een deel van de CMS pakketten is gratis te downloaden. Ook bestaan er CMS systemen die u moet kopen. Vandaag kunt u al beginnen met het gebruiken van een CMS systeem.

Websitebeheer door middel van een CMS, wellicht dacht u daar al langer aan. Door de pagina Site ontwerpen te lezen, komt u hier meer over te weten. Het uploaden van de bestanden naar de server is een stap die onderdeel is van de installatie. Ook moet er in veel gevallen een database aangemaakt worden. Een andere stap is het invullen van de juiste instellingen in configuratiebestanden. Dikwijls wordt het CMS systeem geleverd met een installatie script dat deze instellingen voor u invult.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. Er zijn genoeg experts die u met de installatie kunnen helpen, mocht het toch niet lukken.