Menu

Betekenis CMS

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. Wanneer u gebruikmaakt van een CMS programma, dan is HTML kennis niet zo heel noodzakelijk. In de regel zullen de beheerschermen van het CMS systeem zo zijn opgebouwd dat u binnen een mum van tijd weet in welk onderdeel u moet zijn om een bepaalde aanpassing te doen. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Want het gros van de CMS pakketten gebruikt een database voor het opslaan van de gegevens. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. Het aanmaken van de tabellen in de database echter doet het CMS pakket vaak wel zelf.

Er is online veel informatie beschikbaar over CMS systemen. Een aanrader is de pagina CMS pakket. Het CMS pakket zal op uw webhosting pakket moeten worden geïnstalleerd voordat u het in gebruik kunt nemen. Hierbij kunt u worden begeleid door een installatieprogramma. Na een succesvolle installatie kunt u inloggen in de beheeromgeving. In deze omgeving brengt u alle wijzigingen op uw website aan. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Tijdens de installatie heeft u de mogelijkheid om deze inloggegevens zelf in te stellen.

Met een CMS pakket kunt u aanpassingen verrichten op uw website zonder dat u iets over de techniek hoeft te weten. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. In het thema kunt u vaak weer kiezen voor een bepaalde variatie daarop.