Menu

Bouw een eigen startpagina

Er zijn verschillende kanten die u op kunt met een eigen startpagina. In eerste instantie kan de startpagina een weergave zijn van uw persoonlijke favorieten. Websites van uzelf kunt u er gemakkelijk mee promoten. Als u het goed aanpakt kunt u ook geld verdienen met uw eigen startpagina. Het aanmaken van een startpagina kan op diverse sites. Het is gratis.

De meeste startpagina websites hebben een registratieformulier om uw eigen startpagina aan te maken. Hierna krijgt u toegang tot een controlepaneel waar u een startpagina kunt bouwen. Registratie moet bij een aantal sites per e-mail worden bevestigd. Het is dan ook van belang dat het e-mailadres dat u opgeeft werkt.

Het is ook mogelijk dat u zelf een startpagina website wilt opzetten. Hiervoor is een zogeheten startpagina script nodig. Via het artikel Eigen startpagina komt u meer over dit soort scripts te weten. Binnen een mum van tijd heeft u zo een script op de server staan. Kosten voor hosting en het domein zijn prima te doen.

De meeste startpaginascripts hebben ongeveer dezelfde werking. U kunt meerdere rubrieken aanmaken. Voor iedere link kunt u een rubriek of categorie kiezen. Sommige startpagina websites bieden u de mogelijkheid om ook tekst en afbeeldingen in uw rubrieken te plaatsen. Linksuggesties kunnen door bezoekers via een speciaal formulier worden ingediend.