Menu

CMS beheer informatie

Het beheer van uw site wordt gemakkelijk met een CMS pakket. Wilt u iets veranderen aan uw site, dan doet u dat bij een CMS pakket via een centrale beheeromgeving op uw website. Een onderdeel dat op meerdere plekken terugkomt op uw site, hoeft u dan toch maar op 1 plek aan te passen. De software zorgt ervoor dat u overal op de website direct de laatste versie ziet van het aangepaste element. Gebruikt u geen CMS software, dan dient u vaak op meerdere plekken de aanpassing door te voeren.

Wat ook een voordeel is van CMS software, is dat er in de regel niet veel verstand van de techniek nodig is voor het gebruik. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. Voor het gros van de CMS pakketten staan er online handleidingen.

Gebruik van CMS software is in alle gevallen aan te raden. Heeft uw site niet veel pagina’s, kies dan toch maar voor een CMS pakket. In de toekomst kunnen er extra pagina’s nodig blijken te zijn en met een CMS systeem kunt u deze snel aanmaken. In het artikel Nederlandse startpagina vindt u meer informatie over CMS pakketten. Een CMS systeem door een expert laten installeren kost overigens nauwelijk iets. Voor het geval u niet zelf de CMS software wilt installeren. Bent u na enige tijd bekend geraakt met alle mogelijkheden van de CMS software, dan snapt u waarschijnlijk waarom u dat niet zelf allemaal wilt programmeren.