Menu

CMS beheer informatie

Voor het beheer van uw website is het wijs om een CMS pakket te gebruiken. Wilt u iets veranderen aan uw site, dan doet u dat bij een CMS pakket via een centrale beheeromgeving op uw website. Wordt een element meerdere keren gebruikt op uw website, dan hoeft u een aanpassing toch slechts op 1 plek te doen. Op iedere pagina waar dit element dient te worden weergegeven, wordt dan direct de aangepaste versie getoond. Bij een dergelijke wijziging in het geval er geen CMS software aanwezig is zullen er vaak meerdere HTML files moeten worden bijgewerkt.

Technische kennis is in de regel niet vereist voor het werken met CMS software. Qua moeilijkheidsgraad moet u denken aan het typen van een Word bestand. Zo kunt u het werken met een CMS systeem het beste zien. Online handleidingen voor de verschillende CMS systemen zijn er voldoende te vinden.

Het is verstandig om in alle gevallen gebruik te maken van CMS software. Zelfs al gaat het om een simpele site van slechts een paar pagina’s. Want het kan zomaar zijn dat u de website op een later tijdstip flink wilt uitbreiden. Over CMS systemen kunt u op de pagina Eigen website beginnen meer lezen. Ziet u op tegen het installeren van een CMS pakket, dan zijn er voldoende experts die u kunnen helpen daarmee. Wanneer u bekend bent geraakt met de mogelijkheden van een CMS pakket, dan begrijpt u dat het zelf programmeren ervan zonde van de tijd is.