Menu

CMS beheer

Wilt u uw website eenvoudig kunnen beheren, kies dan voor beheer met behulp van een CMS systeem. Een CMS systeem is niet alleen voor mensen zonder technische kennis interessant. Een CMS is ook handig voor mensen die wel kennis van HTML hebben. Een CMS pakket dwingt namelijk een scheiding af tussen content en lay-out. Het CMS systeem zorgt ervoor dat u niet per ongeluk de opmaak wijzigt.

CMS programma’s richten zich doorgaans op een bepaald type website. Het systeem phpBB is uitermate geschikt voor een forum. Maar voor een webshop weer niet. Houd goed voor ogen wat het doel van uw website is bij een CMS pakket selectie. Hoe snel u zult leren werken met het systeem, is afhankelijk van hoe het beheerdersgedeelte in elkaar steekt.

Met een CMS programma wordt het mogelijk om een vliegende start te maken met uw website. Er zijn zowel gratis CMS systemen als CMS systemen waarvoor u moet betalen. Het installeren van een CMS pakket is iets dat u vandaag al kunt doen.

Websitebeheer door middel van een CMS, wellicht dacht u daar al langer aan. Door de pagina CMS systeem wat is het te lezen, komt u hier meer over te weten. Een gedeelte van de installatie bestaat uit het overzetten van de bestanden naar de server. Het aanmaken van een database is iets dat ook vaak moet gebeuren. En er moeten dingen worden ingevuld in configuratiebestanden. Het komt regelmatig voor dat deze instellingen goed worden gezet door een installatieprogramma dat bij het CMS pakket wordt geleverd.

Er is geen reden om er niet mee aan de slag te gaan. Op het internet zijn genoeg professionals te vinden die u betaalbaar kunnen helpen bij de installatie van een CMS pakket.