Menu

CMS onderdelen

Voordat er CMS systemen waren, moest men bij wijzigingen zelf aanpassingen in de bestanden op de server verrichten. Tegenwoordig doet men websitebeheer over het algemeen anders. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een aanrader is de pagina Websitebeheer. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.