Menu

CMS pakket

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. Het beheergedeelte van het CMS is vaak zo opgezet dat u er eenvoudig mee uit de voeten kunt. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Wel is een database vaak nodig. Een flink aantal CMS systemen heeft namelijk een database nodig voor het correct functioneren. Een database aanmaken is iets dat u doorgaans zelf zult moeten doen. Het installatieprogramma zal dan vervolgens de benodigde database tabellen aanmaken.

Online is er voldoende over CMS systemen te vinden. Een aanrader is de pagina Beheer van een website. U kunt een CMS systeem pas gebruiken na de installatie ervan op uw webhosting pakket. Een installatieprogramma wordt vaak meegeleverd om u hierbij te ondersteunen. Na een succesvolle installatie kunt u inloggen in de beheeromgeving. In deze omgeving brengt u alle wijzigingen op uw website aan. Met de juiste inloggegevens kunt u inloggen in het beheergedeelte en daar wijzigingen aan de website aanbrengen. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

Met een CMS pakket kunt u aanpassingen verrichten op uw website zonder dat u iets over de techniek hoeft te weten. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. In het thema kunt u vaak weer kiezen voor een bepaalde variatie daarop.