Menu

CMS systeem wat is het

Gelukkig hoeft u niets zelf te programmeren voor het beheren van uw eigen website. Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Over CMS pakketten is een hoop te vinden online. Zo is de pagina CMS beheer het lezen waard. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.