Menu

CMS website

Het is niet nodig om zelf iets te programmeren voor het beheer van uw website. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Zo is de pagina Website beheer het lezen waard. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.