Menu

CMS website

Het is niet nodig om zelf iets te programmeren voor het beheer van uw website. Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Het artikel CMS systeem is een voorbeeld van een goede informatiebron. Met een CMS systeem is het aanpassen van bestanden op de server niet nodig bij een wijziging aan de site. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.