Menu

De definitie van CMS

Voor websitebeheer is het een absolute aanrader om te kiezen voor beheer via een CMS pakket. Niet alleen voor mensen zonder technische kennis. Ook wanneer u wel wat programmeerkennis heeft, neemt een CMS u nog altijd veel zaken uit handen. Het CMS systeem scheidt content van opmaak. Hierdoor maakt u minder snel fouten.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Voor een fotogalerij is weer een ander CMS het meest geschikt dan voor een forum. Bepaal aan de hand van de aard van uw site of een CMS programma geschikt is. Het is eenvoudiger om met het CMS programma te werken, wanneer het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.

Met een CMS programma wordt het mogelijk om een vliegende start te maken met uw website. Het ene CMS pakket zult u gratis kunnen downloaden. Het andere systeem zal aangeschaft moeten worden. Er is niets op tegen om meteen met het gebruik van een CMS pakket te beginnen.

Wellicht was u al langer van plan om uw website met een CMS te beheren. U kunt hier meer over te weten komen door de pagina Beheer uw website te lezen. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. Ook moet er in veel gevallen een database aangemaakt worden. En er moeten dingen worden ingevuld in configuratiebestanden. Dikwijls wordt het CMS systeem geleverd met een installatie script dat deze instellingen voor u invult.

Gebrek aan kennis hoeft geen reden te zijn om het niet te doen. Een CMS systeem door een expert laten installeren is niet zo duur. Dus wanneer het u niet lukt, kunt u het altijd laten installeren door iemand anders.