Menu

De definitie van CMS

Een CMS pakket neemt de moeilijke kant van het website maken voor u uit handen. Waar u op het meest technische niveau HTML bestanden zou aanpassen, wordt dit gedeelte bij een CMS systeem van u weggehaald. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. U doet dit via het controlepaneel van uw site.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Veel CMS systeem zijn dan ook modulair opgebouwd waarbij elk scherm over een specifiek gedeelte van de website gaat.

Door het CMS pakket is er minder kans dat u per ongeluk een wijziging aanbrengt in een bestand op de server. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden wanneer u een CMS systeem gebruikt. Het weergeven in de juiste opmaak is iets dat het CMS pakket voor u doet.

Er zijn nog meer voordelen die het gebruik van een CMS programma met zich meebrengt. U leest er meer over op Startpagina script. Er zit in veel gevallen een installer script bij die u ondersteunt bij de installatie. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen.

Een programmeur die zelf alles zou kunnen programmeren, kan alsnog onbedoeld fouten in de code hebben gemaakt. Dat is de reden waarom ook veel mensen met technische kennis gebruik maken van een content management systeem. CMS pakketten bieden bepaalde problemen het hoofd die u gaat tegenkomen wanneer u zelf code gaat bouwen. Zelf code ontwikkelen voor uw website gaat tijd kosten. Mogelijk kan die tijd beter gestopt worden in kwalitatieve content op uw site.