Menu

De definitie van CMS

Toen er nog geen software voor websitebeheer bestond, was het nodig om aanpassingen direct door te voeren in de bestanden op de server. Vandaag de dag hoeft dit niet meer. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel dingen kunt u in het beheergedeelte zonder opmaak invoeren. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Het beheer van uw website. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.