Menu

Definitie van CMS

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Dit is niet alleen voor mensen zonder HTML-kennis het geval. Weet u het een en ander over de techniek, dan is een CMS programma nog steeds iets waar u voordeel aan gaat hebben. Website content en lay-out worden namelijk strikt gescheiden. Met een CMS pakket wordt de content afgebakend en kunt u niet per ongeluk de lay-out wijzigen.

Het type website bepaalt welke CMS systemen u kunt gebruiken. Het systeem phpBB is uitermate geschikt voor een forum. Maar voor een webshop weer niet. Houd goed voor ogen wat het doel van uw website is bij een CMS pakket selectie. Steekt het beheerdersgedeelte logisch in elkaar, dan is het makkelijker om te leren werken met het CMS systeem.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Het ene CMS pakket zult u gratis kunnen downloaden. Het andere systeem zal aangeschaft moeten worden. Een CMS pakket installeren op de server is iets waar u vandaag al mee kunt beginnen.

Wellicht was u al langer van plan om uw website met een CMS te beheren. U kunt hier meer over te weten komen door de pagina Eigen startpagina maken te lezen. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. Ook moet er in veel gevallen een database aangemaakt worden. En er moeten dingen worden ingevuld in configuratiebestanden. Bij een aantal systemen zet een installatiescript deze instellingen voor u goed.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. Op het internet zijn genoeg professionals te vinden die u betaalbaar kunnen helpen bij de installatie van een CMS pakket.