Menu

Definitie van CMS

CMS pakketten zijn ontwikkeld om het u gemakkelijk te maken om beheerderstaken op uw site uit te voeren. CMS systemen maken het ook voor personen met minder technische kennis mogelijk een website samen te stellen. De beheeromgeving is vaak zo vormgegeven dat de meeste gebruikers hun weg weten te vinden. Vaak voldoet het goedkoopste webhosting pakket al om een CMS programma te kunnen draaien. Wel is een database vaak nodig. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. Het aanmaken van de tabellen in de database echter doet het CMS pakket vaak wel zelf.

Op het internet staat voldoende informatie over CMS software. Een aanrader is de pagina Handleiding CMS. Voordat u kunt werken met een CMS systeem moet het worden geïnstalleerd. Er is vaak een installatieprogramma beschikbaar welke u hierbij kan helpen. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Tijdens de installatie heeft u de mogelijkheid om deze inloggegevens zelf in te stellen.

Over de technische kant van het verhaal hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.