Menu

Definitie van CMS

Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Een aanrader is de pagina Wat is een CMS systeem?. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.