Menu

Een eigen startpagina op touw zetten

Een gids voor websites, zo zou u een startpagina kunnen beschouwen. De startpagina website heeft vaak veel dochterpagina’s met hun eigen subdomein. Men heeft per thema vaak een dochterpagina ingericht. U kunt wanneer u wilt uw eigen startpagina gratis aanmaken. Websites hiervoor kunt u in Google zonder al te veel moeite vinden.

U mag best uitstapjes naar andere onderwerpen maken op uw startpagina. Er zijn voldoende algemene dochterpagina’s te vinden. U ontkomt er dan niet aan om links over diverse thema’s te plaatsen. Om het overzichtelijk te houden is het raadzaam om per onderwerp een rubriek aan te maken op de startpagina.

Een eigen startpagina maken, daarover is op Beheer van een startpagina meer informatie te vinden. Tevens zijn er voor het maken van een goede startpagina tips te vinden op die website. Een startpaginascript kan u helpen bij het opzetten van een eigen startpagina website. Het is niet lang geleden dat er nog een modern script hiervoor is uitgekomen. U zult wanneer u het zelf bouwt, veel tijd kwijt zijn. In een startpagina script zijn veel problemen die u daarbij zou tegenkomen al opgelost.

Aan te raden is om de relevantie van de links hoog te houden. Tegenwoordig is het van belang om onderscheidend te zijn. Het is zinvol om naast links ook wat tekst en afbeeldingen op uw startpagina te plaatsen. Veel startpagina’s bevatten immers alleen links. Uw startpagina kan zich onderscheiden van de rest wanneer u deze anders maakt dan de andere pagina’s.

Bij een bepaalde hoeveelheid bezoekers wordt het ook interessant om advertenties op uw startpagina weer te geven. Dit is via een aantal platformen prima te doen. Mocht het moment komen dat u veel bezoekers heeft, dan is het zeker de moeite waard om u daarin te verdiepen.