Menu

Een eigen startpagina op touw zetten

U kunt hulp van een startpaginascript gebruiken als u een online overzicht van links wilt maken. Op een groot aantal sites kunt u zonder kosten zelf een startpagina samenstellen. Daarbij is het wel belangrijk dat u regelmatig een update doet. Verwijdering van niet werkende links is iets wat veel mensen vergeten, maar toch belangrijk is. Het is goed om ook regelmatig nieuwe links aan uw startpagina toe te voegen.

Een dochterpagina wordt vaak omtrent een bepaald onderwerp ingericht. Op de dochterpagina kan met behulp van rubrieken een indeling in deelonderwerpen gemaakt. Een pagina over sport kan weer worden opgedeeld in verschillende soorten sport.

Er is een mogelijkheid dat er advertenties op uw startpagina getoond worden. Voor een klein bedrag kunt u de advertenties dan laten weghalen. In principe is het laten verwijderen van de advertenties niet nodig. Uiteindelijk is het aan uzelf of u ze weg laat halen. Om onderscheidend te zijn kunt u plaatjes en teksten op uw startpagina plaatsen. In Een Nederlandse startpagina maken vindt u meer van dergelijke tips.

Op de andere pagina’s treft u namelijk vaak slechts links aan. Nog meer voordeel heeft u wanneer u zelf een startpagina website begint. Daarmee neemt u zelf het heft in handen. Er is dan ook een stuk meer gegarandeerd. Staat uw startpagina op de website van iemand anders en stopt diegene ermee, dan bestaat uw pagina ook niet meer.