Menu

Een eigen startpagina op touw zetten

Er kunnen verschillende redenen zijn om een startpagina aan te maken. Het kan zijn dat u graag een linkpagina omtrent uw hobby wilt opzetten. Wat ook een drijfveer kan zijn is de wens om extra inkomsten te genereren. Een andere drijfveer is de wens om uw favoriete links ergens online te zetten.

Stap 1 is het uitkiezen van een goede portal website waarop u de startpagina gaat aanmaken. Ook zult u een naam voor het subdomein van uw dochterpagina moeten bedenken. Na het aanmelden zult u in veel gevallen uw e-mailadres moeten bevestigen. Zorg dus dat u het correcte e-mailadres invult in het aanmeldformulier.

Om links toe te kunnen voegen aan uw startpagina, zult u eerst één of meer rubrieken moeten toevoegen op uw dochterpagina. Zo kunt u een zekere structuur aanbrengen. Links over een bepaald onderwerp kunnen zo bij elkaar worden geplaatst.

Over het aanmaken van een startpagina kunt u meer lezen in het artikel Een mooie startpagina bouwen. Met voldoende kennis bouwt u binnen een handomdraai straks uw eigen startpagina. Het samenstellen van een eigen startpagina is niet zo ingewikkeld.

U hoeft geen kosten te maken voor het maken van uw eigen startpagina. Bij sommige websites stelt men wel de plaatsing van een minimum aantal links als randvoorwaarde. Verwijdering van uw pagina kan het gevolg zijn wanneer uw pagina niet voldoet aan die randvoorwaarde.