Menu

Een eigen website met CMS pakket

U heeft baat bij een CMS pakket. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. Een aanzienlijk gedeelte van de inhoud van uw site kan in het CMS systeem gewoon als platte tekst worden ingevoerd. Het CMS programma giet uw tekst in de juiste opmaak op de website.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Een CMS systeem slaat gegevens meestal op in een database, waar deze zonder CMS systeem in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes zouden staan. Bij een CMS programma brengt u de wijzigingen aan in een centrale beheeromgeving. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Op welke manieren levert een content management systeem nog meer voordelen? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina Uw nieuwe website met CMS pakket. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. De ontwikkelaar van het CMS systeem zal meestal een logische indeling van de beheerschermen nastreven.