Menu

Een eigen website met CMS programma

U heeft op verschillende manieren baat bij het gebruik van een CMS programma. In eerste instantie is het onderhouden van uw website een stuk gemakkelijker met een CMS systeem.

Er is aan uw kant geen technische kennis nodig wanneer u een CMS programma gebruikt. Er wordt een scheiding gemaakt tussen de website inhoud enerzijds en de techniek en het ontwerp anderzijds. Het wordt daardoor mogelijk om content te wijzigen zonder iets met programmeren of opmaakcodes te hoeven doen.

Hierboven stond al aangegeven dat u niets over de techniek hoef te weten. Omdat u een CMS pakket gebruikt, hoeft u bijna nooit iets aan te passen in een bronbestand. Er is op die manier minder kans op fouten.

U kunt CMS programma doornemen wanneer u meer wilt weten over CMS software. Een stukje voorbereiding is namelijk altijd goed. Vooral wanneer het systeem waarmee u gaat werken compleet nieuw voor u is.

Het is de bedoeling dat u het CMS systeem op uw hostingpakket installeert. Meestal wordt er een installatieprogramma met het systeem geleverd. Hiermee wordt het installatieproces vereenvoudigd. Veel CMS systemen werken met een database. Deze database moet u wel op uw webhosting pakket kunnen aanmaken.