Menu

Een mooie startpagina maken

Weet u wat een startpagina is? Dat is een online gids voor websites. Een dochterpagina heeft doorgaans zijn eigen subdomein. De dochterpagina’s worden vaak per thema aangemaakt. Een eigen startpagina is kosteloos aan te maken. Websites waar u een startpagina kunt aanmaken zijn via de zoekmachines te vinden.

U hoeft zich niet strikt aan een enkel onderwerp te houden. Er zijn voldoende algemene dochterpagina’s te vinden. Op dergelijke dochterpagina’s staan vaak links over diverse onderwerpen. Maak per thema dan wel een rubriek aan, anders wordt het onoverzichtelijk.

Meer over dit onderwerp kunt u lezen in het artikel Een startpagina online zetten. Het bevat ook tips om de kwaliteit van uw pagina hoog te houden. Een startpaginascript kan u helpen bij het opzetten van een eigen startpagina website. Vrij recent is er een modern startpagina script ontwikkeld. Wanneer u dat zelf zou moeten programmeren bent u veel tijd kwijt. Een startpaginascript lost veel dingen waar u dan tegenaan zou lopen, al voor u op.

Het plaatsen van relevante links zorgt dat de startpagina interessant is voor de zoekmachines. Vandaag de dag is het onderscheid maken belangrijk. Het kan nuttig zijn om naast links ook wat plaatjes en informatieve teksten te plaatsen. Veel startpagina’s bevatten immers alleen links. U kunt zich met uw startpagina prima onderscheiden van de rest door iets anders te doen.

Wordt uw startpagina goed bezocht, dan is de plaatsing van advertenties of affiliate banners het overwegen waard. Er bestaan een aantal platformen om dit voor u eenvoudig te maken. Komen er veel bezoekers op uw pagina, dan is het zeker interessant om hier eens over na te denken.