Menu

Een mooie startpagina maken

U kunt hulp van een startpaginascript gebruiken als u een online overzicht van links wilt maken. Een eigen startpagina opstellen kan bij een aantal websites die via de zoekmachines eenvoudig zijn te vinden. Houd er wel rekening mee dat u een startpagina ook regelmatig moet bijhouden. Verwijdering van niet werkende links is iets wat veel mensen vergeten, maar toch belangrijk is. Nieuwe content op de startpagina is daarbij fijn voor de mensen die de startpagina bezoeken.

Een dochterpagina wordt vaak omtrent een bepaald onderwerp ingericht. Rubrieken kunnen worden ingezet om de startpagina verder op te delen in deelonderwerpen. Een pagina over sport kan weer worden opgedeeld in verschillende soorten sport.

In een aantal gevallen worden er advertenties op uw pagina getoond. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u ze laten verwijderen van uw pagina. In principe is het laten verwijderen van de advertenties niet nodig. De beslissing om ze weg te laten halen of te laten staan is aan u. Wilt u met uw startpagina enig onderscheid maken, plaats naast links dan ook wat videomateriaal en informatieve teksten. In Uw eigen startpagina op touw zetten vindt u meer van dergelijke tips.

Op de andere pagina’s treft u namelijk vaak slechts links aan. Zelf een startpagina website opzetten is natuurlijk ook een idee. Daarmee neemt u zelf het heft in handen. Er wordt daarmee meer zekerheid ingebouwd in uw strategie. Want als u op de website van derden een pagina heeft, weet u nooit hoe lang deze blijft bestaan.