Menu

Een mooie startpagina maken

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. Om te beginnen kunt u met een startpagina links aanleggen naar uw favoriete websites. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. Daarnaast kunt u geld verdienen met uw startpagina.

Het is nodig om u te registreren voordat u een eigen startpagina kunt samenstellen. Op veel startpagina websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, vindt u een aanmeldformulier hiervoor. Websites waar u zich kosteloos kan registreren, zijn via Google vrij gemakkelijk te vinden. U vindt de websites met zoektermen zoals “eigen startpagina maken”.

Het is raadzaam om een geschikte naam te bedenken voor uw dochterpagina. Verzin een beschrijvende naam voor het subdomein van uw nieuwe startpagina. Zo zien mensen snel waar uw pagina over gaat. Een algemene persoonlijke startpagina mag ook vaak. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. Als dat het geval is, is een algemene naam geen probleem.

Het is van belang dat het e-mailadres dat u bij het aanmelden invult ook correct is. Een aantal sites zal u namelijk een bevestigingslink sturen. Pas wanneer u op die link klikt, is de aanmelding definitief. Direct na de aanmelding zult u deze link in dat geval per e-mail ontvangen. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. In het geval u niet meer weet wat uw wachtwoord is, dan kunt u instructies aanvragen voor het herstellen van uw wachtwoord. De te volgen stappen worden bij een wachtwoordherstel via de e-mail naar u toegestuurd. Dit wordt lastig wanneer het e-mailadres dat u heeft ingevuld niet correct blijkt te zijn.

Op het internet zijn er her en der artikelen over het maken van een startpagina te vinden. De pagina Nieuwe startpagina bouwen is slechts een greep van wat u kunt vinden op internet. Wanneer u meer erover weet, dan wordt het ook gemakkelijker. Want naast het aanmaken is er ook het onderhouden. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Op het moment dat u de startpagina heeft aangemaakt zal deze nog geen inhoud hebben. Voordat u een link kunt plaatsen, moet er een rubriek worden aangemaakt. Bij een startpagina staan de links namelijk altijd in een rubriek. U kunt meerdere rubrieken aanmaken. De titel van een rubriek moet verplicht worden ingevuld. U kunt een deelonderwerp als titel kiezen. Op deze manier kunt u de links per onderwerp rangschikken. Het is zinvol om op deze manier een zekere structuur aan te brengen op uw pagina.