Menu

Een mooie startpagina samenstellen

Het hebben van een eigen startpagina is in een aantal opzichten goed. In eerste instantie kunt u uw favoriete websites op uw startpagina plaatsen. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. Als u het goed aanpakt kunt u zelfs geld verdienen met uw startpagina.

Het is nodig om u te registreren voordat u een eigen startpagina kunt samenstellen. Het aanmeldformulier voor uw eigen startpagina is op veel websites vrij eenvoudig te vinden. Websites waar u zich kosteloos kan registreren, zijn via Google vrij gemakkelijk te vinden. Denk daarbij aan zoekopdrachten zoals “eigen startpagina”.

Het is raadzaam om een geschikte naam te bedenken voor uw dochterpagina. Verzin een beschrijvende naam voor het subdomein van uw nieuwe startpagina. Zo zien mensen snel waar uw pagina over gaat. Vaak mag u ook een persoonlijke linkpagina maken. mag plaatsen. Hier mag u links over meerdere thema’s. Is uw nieuwe pagina een algemene startpagina, dan is de naam wat minder belangrijk.

Bij het aanmelden voor uw eigen startpagina is het opgeven van een correct e-mailadres van belang. Soms dient u op een bevestigingslink te klikken waarmee uw aanmelding definitief wordt gemaakt. De website zal deze bevestigingslink per e-mail naar u opsturen. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Het kan voorkomen dat u uw wachtwoord vergeet. Dan kunt u instructies voor wachtwoordherstel aanvragen. De te volgen stappen worden bij een wachtwoordherstel via de e-mail naar u toegestuurd. Blijkt het door u ingevoerde e-mailadres niet juist, dan wordt het lastig om uw wachtwoord te herstellen.

Op verschillende websites is informatie te vinden omtrent het samenstellen van uw eigen startpagina. Zo is startpagina script het doornemen waard. Als u op voorhand weet wat er te gebeuren staat, dan gaat het ook makkelijker. Na het aanmaken is er ook onderhoud nodig aan de pagina. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Na het aanmaken is uw startpagina doorgaans leeg. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. Een link moet namelijk in een rubriek worden toegevoegd. In de regel maakt men meer rubrieken. De titel van een rubriek is verplicht. U kunt een deelonderwerp als titel kiezen. Op deze manier kunt u de links per onderwerp rangschikken. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.