Menu

Een Nederlandse startpagina samenstellen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een startpagina aan te maken. De motivatie kan betrekking hebben op een hobby. Geld willen verdienen kan ook een drijfveer zijn. Maar uw favorieten willen bewaren op een algemene startpagina kan ook een reden zijn.

In eerste instantie zult u een portal website moeten kiezen waarop u de startpagina wilt aanmaken. Verder zult u zich moeten beramen op een naam voor het subdomein waarmee uw startpagina te bereiken zal zijn. Na het aanmelden zult u in veel gevallen uw e-mailadres moeten bevestigen. Zorg dus dat u het correcte e-mailadres invult in het aanmeldformulier.

Startpagina’s bestaan uit rubrieken en in deze rubrieken worden de links opgenomen. Dit is bedoeld om enige structuur aan te brengen op uw startpagina. U kunt de links bijvoorbeeld sorteren op onderwerp.

Over het aanmaken van een startpagina kunt u meer lezen in het artikel Nieuwe startpagina maken. Via de informatie legt u een gedegen basis om straks uw eigen startpagina in elkaar te kunnen zetten. Het samenstellen van een eigen startpagina is niet zo ingewikkeld.

U kunt uw eigen dochterpagina op verschillende websites kosteloos aanmaken. Bij sommige websites stelt men wel de plaatsing van een minimum aantal links als randvoorwaarde. Het is verstandig om voldoende links toe te voegen, om verwijdering of het inactief stellen van uw startpagina tegen te gaan.