Menu

Een nieuwe startpagina bouwen

Met een startpagina kunt u een online gids voor websites maken. Op een startpagina website kunt u een aantal dochterpagina’s vinden. Een dochterpagina richt zich vaak op een enkel onderwerp en bevat daarover links. Het samenstellen van een nieuwe startpagina is gratis. Dat kunt u op diverse websites doen die via Google eenvoudig te vinden zijn.

Het is niet verplicht om uw gehele startpagina rond een enkel onderwerp in te richten. Er zijn voldoende algemene dochterpagina’s te vinden. Daarop staan vaak links naar verschillende onderwerpen. Dan is het wel handig om een rubriek per onderwerp te maken.

Een eigen startpagina maken, daarover is op Een eigen startpagina online zetten meer informatie te vinden. De pagina staat ook vol met tips voor het maken van een goede startpagina. U kunt via Google zoeken op “startpaginascript” wanneer u zelf een startpagina website op touw wilt zetten. Vrij recent is er een modern startpagina script ontwikkeld. Wanneer u dat zelf zou moeten programmeren bent u veel tijd kwijt. Een bestaand script biedt een oplossing voor veel technische vraagstukken die u dan alsnog zelf zou moeten oplossen.

Probeer te zorgen dat er relevante links op de startpagina staan. Onderscheidend zijn is tegenwoordig belangrijk. Het kan nuttig zijn om naast links ook wat plaatjes en informatieve teksten te plaatsen. Veel paginabeheerders voegen namelijk alleen links toe aan hun startpagina. Uw startpagina kan zich onderscheiden van de rest wanneer u deze anders maakt dan de andere pagina’s.

Komt er een moment dat het goed gaat met het aantal bezoekers, dan kunt u de plaatsing van advertenties of banners op de pagina overwegen. U kunt bijvoorbeeld Google Adsense advertenties weergeven op uw pagina. Met startpagina’s is zo nog altijd geld te verdienen.