Menu

Een nieuwe startpagina online zetten

Een eigen startpagina maken kan erg zinvol zijn en u in verschillende opzichten voordeel opleveren. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

Als u aan de slag gaat met uw eigen startpagina, dan is het nodig om u eerst te registreren. Op veel startpagina websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, vindt u een aanmeldformulier hiervoor. Een startpagina website waar u een eigen dochterpagina mag maken, is meestal via eenvoudige Google zoekopdrachten te vinden. Veel geschikte startpagina websites zijn te vinden via zoektermen zoals “Nederlandse startpagina”.

Bedenk een goede naam voor het subdomein van uw startpagina. Wanneer uw startpagina over een specifiek onderwerp gaat, dan is het een goede gewoonte om dit onderwerp als naam in te vullen van uw pagina. Op veel websites is een algemene linkpagina ook toegestaan. Links gaan dan vaak over verschillende onderwerpen. Als dat het geval is, is een algemene naam geen probleem.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. In sommige gevallen dient u via een link uw aanmelding te bevestigen. Deze ontvangt u vrijwel direct na de aanmelding per e-mail. Ontbreekt deze extra actie, dan nog is het fijn om een e-mailadres in te voeren dat correct is. Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, dan kunt u namelijk instructies aanvragen om uw wachtwoord te herstellen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Dit wordt lastig wanneer het e-mailadres dat u heeft ingevuld niet correct blijkt te zijn.

Op verschillende websites is informatie te vinden omtrent het samenstellen van uw eigen startpagina. De pagina eigen startpagina samenstellen is slechts een greep van wat u kunt vinden op internet. Wanneer u op voorhand weet wat u te wachten staat, dan scheelt dat weer. Want naast het maken van de startpagina zal er ook af en toe onderhoud aan de pagina moeten worden gepleegd. De website waar het artikel in de link op staat bevat meer artikelen over het maken van uw eigen startpagina.

Uw startpagina zal doorgaans leeg zijn direct nadat u het heeft aangemaakt. Het aanmaken van een rubriek is belangrijk, want pas daarna kunt u links aan de startpagina toevoegen. Links worden altijd gekoppeld aan een bepaalde rubriek. U kunt meerdere rubrieken aanmaken. De titel van een rubriek is verplicht. De rubriektitel kan bijvoorbeeld een deelonderwerp zijn. Zo rangschikt u uw links naar onderwerp. Bouwt u op deze manier aan een logische structuur op uw startpagina, dan heeft u daar op verschillende manieren baat bij.