Menu

Een nieuwe startpagina samenstellen

Een eigen startpagina maken kan erg zinvol zijn en u in verschillende opzichten voordeel opleveren. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Op uw eigen startpagina kunt u ook link plaatsen naar uw eigen websites. Zodat ook deze beter vindbaar worden. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Het aanmeldformulier voor uw eigen startpagina is op veel websites vrij eenvoudig te vinden. Via een zoekopdracht in Google vindt u snel een aantal geschikte startpagina websites. Zoekopdrachten zoals “eigen startpagina maken”.

Uw startpagina komt op een speciaal toegewezen subdomein te staan. Het is raadzaam om hiervoor een goede naam te bedenken. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Op veel websites is een algemene linkpagina ook toegestaan. Doorgaans zullen er links over meerdere onderwerpen op zo een startpagina staan. Dan is een algemene naam prima.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. U ontvangt in een aantal gevallen een link waarop u dient te klikken. Pas dan wordt uw account actief. Deze link wordt per e-mail naar u toegestuurd. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. Instructies voor wachtwoordherstel ontvangt u per e-mail. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

U zult her en der informatie over uw eigen startpagina maken kunnen vinden. Op Nieuwe startpagina maken is bijvoorbeeld informatie te vinden. Wanneer u op voorhand weet wat u te wachten staat, dan scheelt dat weer. Wanneer de pagina is gevuld, zal er ook onderhoud aan de pagina nodig zijn. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Na het aanmaken is uw startpagina doorgaans leeg. Er dient een rubriek te worden toegevoegd voordat u een link op uw startpagina kunt plaatsen. In de rubriek kunt u links plaatsen. Er worden doorgaans een aantal rubrieken aangemaakt. De rubriek dient altijd een titel te hebben en daarom is dit meestal een verplicht veld. Als titel kunt u een deelonderwerp opgeven. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. En ontstaat er voor de bezoeker een logische structuur.