Menu

Een nieuwe startpagina samenstellen

Wilt u een eigen website, dan zou u ook kunnen overwegen om een eigen startpagina te maken. Een complete website met dochterpagina’s behoort ook tot de mogelijkheden. In dit artikel leest u over beide opties meer. Voor beide opties zijn goede argumenten te verzinnen. Een mogelijkheidheid is natuurlijk ook om het allebei te doen. U heeft dan een eigen startpagina website en een aantal gratis dochterpagina’s op andere sites. U combineert de opties dan gewoonweg.

Een eigen startpagina kunt u kosteloos maken op diverse websites. Maar een nadeel daarvan is wel dat u niet weet hoe lang uw startpagina online blijft. Men kan besluiten met de website te stoppen. De beheerder kan uw startpagina gewoon verwijderen zonder opgaaf van reden. Op sommige websites is het verplicht om een bepaald minimum aantal links op uw startpagina te hebben. Als een startpagina niet aan deze minimumeis voldoet, kan men besluiten om de startpagina te verwijderen. In bijna alle gevallen verwijdert men de startpagina dan ook.

U zou Nieuwe startpagina online zetten kunnen doornemen wanneer u meer wilt leren over het aanmaken van een eigen startpagina. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Omdat er zoveel startpagina’s bestaan is onderscheidend zijn belangrijk. Het artikel geeft u aanwijzingen daarvoor.

Zelf een startpagina website beginnen ligt ook binnen de mogelijkheden. Daar is het een goed moment voor, want momenteel zijn veel startpagina’s in het bezit van een enkel bedrijf. Daarmee heeft u ook een stukje zekerheid: de hosting aanbieder zal niet zomaar uw website of een dochterpagina weghalen wanneer u netjes voor uw hosting betaalt. U kunt de wens hebben om een grote hoeveelheid tekst te plaatsen op een startpagina. En juist weinig links. Als er een minimumeis is voor het aantal links gaat dat niet lukken. Niemand kan een dergelijke voorwaarde stellen aan een website die van u is. Vanzelfsprekend kan een startpagina met een beperkt aantal goede links een stuk waardevoller zijn dan een startpagina met veel links met veel mindere kwaliteit.