Menu

Een nieuwe startpagina samenstellen

Voor het maken van een online overzicht van links kunt u gebruik maken van een startpagina script. Op een groot aantal sites kunt u zonder kosten zelf een startpagina samenstellen. Daarbij is het wel belangrijk dat u regelmatig een update doet. Het is zaak dat niet meer werkende links verwijderd worden. Plaats zo nu en dan wat nieuwe links.

Een dochterpagina wordt vaak omtrent een bepaald onderwerp ingericht. Deelonderwerpen kunnen met behulp van rubrieken op de pagina overzichtelijk worden weergegeven. Een startpagina over software kan een indeling hebben voor het soort software, bijvoorbeeld besturingssystemen, tekstverwerkers en computerspellen.

Het is mogelijk dat uw net aangemaakte startpagina advertenties bevat. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u ze laten verwijderen van uw pagina. Het is niet echt nodig om ze weg te laten halen. Maar u kunt dit bedrag altijd betalen wanneer u zich aan de advertenties stoort. Wilt u met uw startpagina enig onderscheid maken, plaats naast links dan ook wat videomateriaal en informatieve teksten. Meer van deze tips voor startpagina samenstellen kunt u vinden in Een eigen startpagina maken.

De meeste mensen plaatsen alleen links op hun pagina dus met wat stukken tekst ziet uw pagina er anders uit dan die van anderen. Nog meer voordeel heeft u wanneer u zelf een startpagina website begint. U kunt dan op elke dochterpagina toevoegen wat u wilt omdat het uw eigen website is. U bouwt er een stukje garantie mee in. U weet tenslotte niet hoe lang uw startpagina blijft bestaan wanneer deze op de website van iemand anders staat.