Menu

Een nieuwe website maken

Op verschillende vlakken heeft u voordeel bij het gebruik van een CMS pakket. Het belangrijkste voordeel is dat het beheer van uw website met een CMS systeem wordt vereenvoudigd.

CMS software maakt het mogelijk om onderhoud aan de website te plegen zonder dat er technische kennis aan uw kant noodzakelijk is. Er is een duidelijk scheiding tussen content en opmaak. Het wordt daardoor mogelijk om content te wijzigen zonder iets met programmeren of opmaakcodes te hoeven doen.

Kunt u met een tekstverwerker werken, dan is het aanpassen van een website in een CMS systeem voor u prima te doen. Het is bijna nooit nodig om een bronbestand op de server aan te passen. Er is een aanzienlijke vermindering van de kans dat er iets fout gaat.

Om meer over CMS systemen te weten te komen, kunt u ook eens het artikel een eigen website maken raadplegen. In de aanloop naar de ingebruikname van software om uw website te beheren, is het verstandig om er zo veel mogelijk kennis over op te doen. Met name wanneer u weinig ervaring heeft met CMS systemen, is het aan te raden om u in te lezen.

Het is de bedoeling dat u het CMS systeem op uw hostingpakket installeert. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Veel CMS systemen werken met een database. Bij uw keuze voor een hostingpakket is het belangrijk dat u een database kunt aanmaken.