Menu

Een nieuwe website samenstellen

Als beginnende ondernemer is het goed om online gevonden te kunnen worden. U kunt eigenlijk niet meer zonder bedrijfswebsite. Gaat u zelf aan de slag met HTML, dan loopt u vroeg of laat tegen technische vraagstukken aan. Om uw website te beheren is het aan te raden om te kiezen voor een CMS pakket.

Een CMS systeem regelt alle technische zaken rondom de website voor u. U kunt uw tijd steken in de zaken die belangrijker zijn voor een startende ondernemer. De meeste CMS softwarepakketten zijn uitbreidbaar met nieuwe functies, zodat u altijd nog functies kunt toevoegen. Ook zijn aanpassingen vaak mogelijk. Dit is ook in een latere fase mogelijk.

Misschien is het nog wel belangrijker om snel een website te hebben staan. Helemaal wanneer het gros van uw klanten u via het internet moet vinden. Op Nieuwe website bouwen vindt u hierover meer informatie. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Het kost tijd voordat u op goede posities staat in de zoekresultaten van de zoekmachines. Het is dan nog beter om een site neer te zetten die maar uit 1 pagina bestaat. Plaatst u op een aantal startpagina websites vervolgens wat links naar uw site, dan geeft u Google ook de kans om de site op te nemen in de zoekresultaten. Later kunt u de zoekresultaten op allerlei manieren opkrikken. Voor nu is een simpele website belangrijk.