Menu

Een nieuwe website samenstellen

De afkorting CMS houdt in: content management systeem. Een content management systeem stelt je in staat om zonder technische kennis je site aan te passen. U zult niet veel CSS kennis nodig hebben wanneer u een CMS pakket gebruikt. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. Het CMS pakket zal alles in principe opslaan in een centrale database. De content wordt van zaken zoals opmaak en programmeercode gescheiden waardoor de kans op fouten minder groot is. Er bestaan verschillende CMS systemen waarmee het bouwen van een website kinderspel wordt. Een CMS pakket is inzetbaar voor meerdere soort sites: nieuws, webshop of blog, het is geen probleem. Met behulp van het CMS brengt u snel een wijziging aan op uw website. Door het CMS hoeft u zelf niets van HTML of PHP te weten.

Zou u willen weten wat u mogelijkheden zijn? Dan voorziet de pagina Eigen website maken u van meer informatie. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.