Menu

Een nieuwe website samenstellen

Een CMS programma dient ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Met een CMS programma beheert u de website vanuit een centraal controlepaneel. Praktisch elk persoon kan zo beheerderstaken uitvoeren.

Met een CMS pakket pakket kunt u het beheer eenvoudig overdragen aan iemand anders. Gaat de website geld opleveren dan kunt u de website eventueel willen verkopen. Mocht u de website ooit willen verkopen, dan is het wel handig als er een CMS pakket is inbegrepen. Als de website eenvoudig kan worden aangepast, dan is dit voor de koper interessanter.

Veel CMS systemen bieden de mogelijkheid om metagegevens rondom uw content in te vullen. U kunt voor verschillende onderdelen van uw website bijvoorbeeld de belangrijkste zoekwoorden en een meta beschrijving invoeren. U zult zelf moeten uitzoeken hoe dit technisch in te richten wanneer u zonder CMS aan de slag gaat. Als het niet uw primaire vakgebied is, moet u zelf iets bouwen niet willen.

Op #pagina# kunt u meer lezen over content management systemen. Vaak heeft u wanneer u kiest voor een commercieel systeem, meer opties. Aan een gratis systeem zijn dergelijke functionaliteiten niet toe te voegen of pas beschikbaar na de aanschaf en installatie van een plug-in. Een groot deel van de gebruikers vindt het installeren van add-ons lastig. Zijn de benodigde add-ons bij een gratis CMS niet gratis, dan heeft u dus toch kosten. De investering wordt doorgaans in veelvoud terugverdiend.

Er is ook een ontwikkeling aan de gang die te maken heeft met het samenwerken van software: dit wordt web 3.0 genoemd. Data kan dan uit verschillende systemen komen, waarbij meer samenwerking is tussen systemen. Bouwt u zelf een systeem voor websitebeheerder, dan dient u ook dergelijke ontwikkelingen te volgen en te implementeren.