Menu

Een site voor startende ondernemers

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Voor veel zaken hoeft u niet zelf een opmaak toe te voegen. Het systeem giet de inhoud van de invoervelden in het juiste formaat op uw website en zet ze op de juiste plek.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Waar u op het meest technische niveau HTML bestanden zou aanpassen, wordt dit gedeelte bij een CMS systeem van u weggehaald. Wijzigingen voert u doorgaans vanaf een centrale plek door. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Er zijn nog meer voordelen die het gebruik van een CMS programma met zich meebrengt. Het artikel Nieuwe website beginnen is goed te doen wanneer u op zoek bent naar nieuwe informatie rondom CMS software. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Het installatieprogramma doet bepaalde aanpassingen in bestanden voor u.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.