Menu

Een website beginnen

Het in elkaar zetten van een website is ook zonder CMS pakket mogelijk. U zou zich moeten afvragen of dat een gewenste situatie is. Wilt u de website ooit verkopen, dan zal een site zonder CMS systeem wellicht minder interessant kunnen zijn voor de koper. Het aanpassen van een website zonder CMS pakket vereist enige technische kennis. De koper zal eventueel externe expertise moeten inhuren hiervoor. Een website kan groter en groter worden en na enige tijd wordt het beheer voor uzelf ook lastig zonder CMS systeem.

Natuurlijk kunt u door het CMS pakket worden gedwongen om op een bepaalde manier te werken. Echter geeft dit ook een bepaalde structuur. Door de strikte scheiding tussen content en opmaak hebben fouten minder invloed op de rest van uw website. Het kan doorgaans niet zo zijn dat u de opmaak beïnvloed met een verkeerde aanpassing in de content.

Samen met anderen aan uw site werken, daar zijn CMS systemen uitstekend voor. Iedereen kan leren om met een CMS pakket te werken. Vaak is het nog lastiger om een Word document op te stellen. Op de pagina beheer website vindt u meer handige informatie over CMS pakketten. Om met een CMS te kunnen werken, is het vereist dat u het eerst installeert. Dikwijls wordt er dan ook een installatiescript meegeleverd met het systeem. Vaak is er ook een database nodig.